Programma woensdag 1 maart 2017

Arjen van den Berg – BuZa

Arjen van den Berg is diplomaat en op dit moment werkzaam als plaatsvervangend directeur bij de directie Azië en Oceanië bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was hij hoofd van de politieke afdeling op de ambassades in Tokio en Peking. In 2004 behaalde hij na een studie Rechten de master Arts in International Relations aan de universiteit van Boston.

Maaike de Wijs – vertalen

Maaike de Wijs is docent en vertaler van het Mandarijn. Ze studeerde Chinese taal en cultuur aan de Universiteit Leiden (2005-2010) inclusief een jaar in Taiwan aan NTNU. Sinds 2011 heeft ze een eigen bedrijf genaamd Cultural Diamond. Dit bedrijf verzorgt vertalingen van Chinees naar Engels en Nederlands. Technische vertalingen zijn haar specialisatie.

Ingrid d’Hooghe – diplomatie    

Ingrid d’Hooghe is sinologe, strategisch adviseur, docent en onderzoekster bij China Relations. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring met werk in en over China voor de Nederlandse overheid, denktanks, Nederlandse en Chinese universiteiten en de Europese Unie. D’Hooghe adviseert overheden, academische instellingen en bedrijven over relaties met China. Verder houdt ze lezingen en publiceert over politieke en economische ontwikkelingen in China. Bovendien doet ze onderzoek. Hierbij kan ze beroep doen op een breed netwerk aan Chinese contacten. Ook heeft ze gewerkt voor het Clingendael instituut in Den Haag (2001-2011) en het Sinologisch instituut van de Universiteit Leiden (1997-2001). Verder is ze werkzaam geweest bij de ambassades in Beijing en Washington DC, als gastdocent aan de Universiteit Leiden (2008-2010), de RUG (2014) en Fudan Universiteit in Shanghai (2014). Ze heeft Chinese taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit Leiden en Fudan Universiteit. Ook behaalde ze een PhD in sociale wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen.