Programma woensdag 7 maart 2018

Maghiel van Crevel – Werken in de wetenschap

Maghiel van Crevel is hoogleraar Chinese taal en literatuur aan onze universiteit. Hij zal een lezing houden over werken in de wetenschap, vooral vanuit geesteswetenschappelijk oogpunt en natuurlijk met bijzondere aandacht voor sinologie: Wat is wetenschap? Wat voor werk kun je ermee doen? Waarom zou je er je vak van maken? Wat moet je daarvoor doen?

Geïnteresseerd? Schrijf je hier in

Remy Cristini – Tolken/BuZa

Remy Cristini heeft lang gewerkt op de ambassade in Beijing en is nu beleidsadviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierdoor heeft hij een brede ervaring met tolken en vertalen. Hij heeft onder andere bij het staatsbezoek aan China in 2014 voor de koning en de koningin getolkt. Wij zijn daarom vereerd dat hij op de Careerdays een workshop tolken en vertalen verzorgt.

Geïnteresseerd? Schrijf je hier in

Boudewijn Poldermans – Zaken doen in China    

Boudewijn Poldermans heeft al meer dan 40 jaar in Zuid-Oost Azië gewerkt, met name in China, Hong Kong, Taiwan, Zuid-Korea en Vietnam. Hij  heeft ervaring in senior management posities op vlak van handel, business, financial advisory services en investment consultancy. Als board member is hij actief bij verschillende instituten, zoals China Business Council of the Netherlands Council for Trade Promotion, International Business Research Groningen University. Ook heeft hij als honorair consul voor H.M. Koningin Beatrix der Nederlanden mogen dienen. De complexiteit van de Chinese omgeving zijn hem bekend en hij weet hoe om te gaan met de sociale, politieke, culturele en historische tradities die daarbij komen kijken. Hij zal een lezing geven over de verschillende ervaringen die hij tijdens zijn carrière heeft opgedaan en zal dieper ingaan op bemiddeling.

Geïnteresseerd? Schrijf je hier in