Afscheidsborrel China- & Taiwan-gangers

Belachelijk hoe snel zo’n jaar gaat! De midsemester-tentamenweek komt er alweer bijna aan en dit betekent dat voor onze tweedejaars het hoogtepunt van de studie al tastbaar wordt: drie maanden naar China of Taiwan! Omdat jullie hier danig gemist zullen worden, en ons achterlaten in een stil Arsenaal, zouden wij graag nog eenmaal met iedereen van de opleiding samen komen. Daarom organiseert de SVS een afscheidsborrel voor alle jaargangen, om afscheid te nemen, tips uit te wisselen en onze onverwoestbare China-Taiwan-Holland banden te verankeren, met natuurlijk een gratis drankje van de vereniging. De grote gezelligheid zal woensdagmiddag 8 maart om 15:00 in café De Keyzer plaatsvinden. We hopen van harte jullie allemaal te zien!

P.S. Ook zullen we hier onze keuze voor het nieuwe SVS bestuur bekend maken! Zij zullen op de derde ALV, later dit jaar, door jullie ingestemd moeten worden, maar hier is alvast wat kans om te leren wie zij zijn en eventuele vragen aan ons of hen te stellen.

Lees verder

SVS Filmavond: A Touch of Sin (天注定)

A Touch of Sin (天注定) is een film van de Chinese regisseur Jia Zhangke. In deze film worden vier verhaallijnen afgebeeld die zich afspelen in het hedendaagse China. De verhalen zijn een op een gevuld met actie en verborgen kritiek op de Chinese samenleving. Interessant om te weten; de vier verhaallijnen zijn gebaseerd om waargebeurde verhalen! Kom dus naar de filmavond voor deze gave film! De inloop is 19:00 en de film begint om 19:30 in Lipsius 228.

Datum: dinsdag 7 maart 2017
Locatie: Lipsius 228

Lees verder

Het Hollywoodgala

Vrijdag 24 februari is het weer tijd voor een spetterend gala! Trek je mooiste kleren aan, en laat je door de paparazzi fotograferen! Zoals een gala betaamt zal er onbeperkt bier, wijn en fris gedronken kunnen worden. Koop je kaartje via de SVS-webshop

Prijs:
€26,50 SVS-leden
€27,50 Albion-leden
€29,50 Extern

Datum en tijd: Vrijdag 24 februari
Locatie: Oolievjee BENEE, Cafe Olivier, Hooigracht 23, Leiden

Lees verder

Begin-van-het-semester-diner

Het nieuwe semester is weer aangebroken en hoe kunnen we dit beter vieren dan met met heerlijke gerechten uit de Chinese keuken? Je raadt het waarschijnlijk al, er komt weer een SVS-etentje aan! Ditmaal vindt deze plaats op maandag 20 februari om 19.00 uur bij Full Moon in Den Haag. De prijs is 15 euro p.p. en je kunt je aanmelden via de webshop op de SVS-site. Er kunnen maximaal 24 mensen mee, dus meld je snel aan. Hopelijk tot dan!

Kosten: €15,-
Datum: maandag 20 februari
Tijd: 19:00

Lees verder

SVS-museumtrip: Ren Hang

Vrijdag 17 februari is het alweer tijd voor het jaarlijkse SVS-museumtripje! Dit keer bezoeken we de eerste solotentoonstelling van Chinese fotograaf Ren Hang in fotografiemuseum FOAM te Amsterdam. Ren’s foto’s zijn meestal licht bizar, vaak politiek gekleurd en bijna altijd gevuld met naaktheid. Denk: blote dames in de weer met pauwen en slangen, blote heren zoenend in een modderpoel en twijfelachtig gebruik van de Chinese vlag. Ren Hang’s werk is super Chinees én super controversieel: de fotograaf werd dan ook meerdere malen vervolgd zijn werk. 

Meld je aan via de SVS webshop! Er is plek voor 15 personen.
Kosten: €4,-
Datum: vrijdag 17 februari

Lees verder

SVS Filmavond: 小城之春 AKA Spring in a Small Town [1948]

Deze zwart-wit klassieker uit de Chinese filmgeschiedenis wordt door veel gerenommeerde critici genoemd als een van de beste Chinese films aller tijden. Dit cinematografisch prachtwerk, ver vooruit in zijn tijd, verdiept zich in de psyche van Zhou Yuwen en haar gecompliceerde relatie met haar man en haar voormalige minnaar. Een emotioneel, melancholisch drama dat de kijker grijpt met zijn emotionele diepgang. Zeker een aanrader voor liefhebbers van (klassieke) film. Bekijk hier alvast een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=LiFkrKUbBd0

Datum: dinsdag 14 februari
Locatie: Lipsius 228
Tijd: Inloop vanaf 19:00, 19:30 begint de film
Speelduur: 98 minuten

Lees verder

De Dansende Phoenix

Speciaal voor het Chinees Nieuwjaar komt de Windows Of The World Arts Troupe uit Shenzhen voor twee voorstellingen, op 25 en 27 januari, naar Nederland. Het is een culturele reis door het verleden en heden van de Chinese cultuur. De Confuciaanse leerstellingen, de strijd tussen dynastieën, klassiek Chinees drama en moderne dans worden in een wervelend muziektheater aaneen geweven. U maakt kennis met verfijnde dans, zang en mimiek uit de Chinese opera, met halsbrekende acrobatiek, mystieke rituelen en magische dans. Een kleurrijk spektakel, deze culturele reis door China. De beste manier om het Chinese Nieuwjaar, het Jaar van de Haan, in te luiden! Speciaal onder de leden van de SVS zullen er twee kaartjes worden verloot. Like het Facebook bericht op de SVS Facebook pagina, tag degene met wie jij graag naar deze voorstelling zou willen en wie weet zitten jullie straks samen van dit spektakel te genieten!

Klik hier voor een impressie filmpje.

Lees verder

Studiereis SVS

Wil jij deelnemen aan de meest spectaculaire activiteit van het jaar? Wil jij het land gaan ontdekken waar je het hele jaar over leert? Wil jij twee weken vol met boeiende activiteiten beleven? Wil jij zien waar je later terecht kan met deze fantastische studie? Kortom: wil jij een geweldige tijd beleven met al je vrienden van de SVS? 
Schrijf je dan in voor de jaarlijkse studiereis! 

Dit jaar gaan we twee weken lang de intrigerende steden Shanghai, Hangzhou en Suzhou ontdekken! Dat zal zijn rond de periode van 29 juni tot en met 13 juli, maar in ieder geval na de laatste tentamens. Het gevarieerde programma zal bestaan uit culturele activiteiten en bedrijfsbezoeken, maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om op eigen houtje deze steden te gaan ontdekken! We vliegen gezamenlijk naar China en zullen ook met elkaar verblijven in een hostel. 
Een bezielende reisleiding zal jullie begeleiden en zorgen dat jullie de meest geweldige tijd ooit zullen hebben in het meest boeiende land dat je kan bezoeken.

De verwachte kosten zijn geraamd op zo’n EUR 900,-; dit is inclusief vliegticket, Chinees visum, verblijf, activiteiten en vervoer ter plaatse. Deze prijs is onder voorbehoud.

De inschrijving voor de studiereis zal aanstaande vrijdagmiddag 23 december om 12:00 uur precies openen. 
Om je op te geven dien je een mailtje te sturen met daarin een bevestigende boodschap. Voeg ook een kopie van je paspoort bij en wees er zeker van dat deze nog minstens zes maanden geldig is na juli 2017. 
Daarnaast vragen wij jullie een aanbetaling te doen van EUR 400,- zodat wij de vliegtickets zo snel mogelijk kunnen boeken. Dit kan op rekeningnummer NL16ABNA0566741105 ten name van Studenten sinologie svs onder vermelding van je voor- en achternaam en ‘Studiereis 2017’.
Wie het eerst komt, die het eerst maalt! De tijd waarop wij jouw e-mail ontvangen is hierin leidend. We hebben 25 plaatsen beschikbaar. 
Belangrijk: leden van de SVS hebben voorrang.

We hopen jullie e-mails in groten getale te zien binnenstromen! Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen en hebben er veel zin in!

Reiscommissie SVS 2016-2017

Lees verder

Beursvoorlichting II – De Reisbestemming

Dus je wilt een jaar naar China; dus je hebt braaf je aantekeningen gemaakt terwijl Ans en mevrouw Zuidema van het Nuffic vertelden hoe die aanmeldingen in hun werk gaan; dus je hebt misschien zelfs in één keer begrepen wat je nu allemaal te doen staat. Maarre, China is dus best wel groot en telt 144 steden met meer dan een miljoen inwoners. Waar ga jij dan heen?
Om je in je keus te helpen zal de SVS op vrijdag 9 december tussen 12:00 en 15:00 naast de kerstmarkt ook een extra voorlichtingsronde organiseren in zaal 002 van het Lipsius. Hier zullen ouderejaars die zelf een jaar in China hebben doorgebracht komen vertellen over hun ervaringen in verschillende steden. Dit is ook je kans om allerlei praktische vragen over gaan naar en leven in China te stellen. Ben je dus nog niet uit je keuze of ben je bezorgd dat je Netflix-account straks niet blijkt te werken achter de Great Firewall of China? Kom dan deze vrijdag naar het Lipsius!

Datum en tijd: vrijdag 9 december van 13:00 uur tot 15:00 uur.
Locatie: Lipsius 0.02

Lees verder