De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om deze te kunnen bekijken:

Welkom bij de Studievereniging Sinologie Leiden

De Studievereniging Sinologie behartigt de belangen van de studenten Chinastudies aan de Universiteit Leiden. De vereniging bestaat sinds 1978 en ziet het als haar taak haar leden bij te staan in hun studies, onderlinge samenhang binnen de opleiding te versterken en de studenten naar buiten toe te vertegenwoordigen.

De bachelor Chinastudies en master Chinese Studies aan de Universiteit Leiden zijn brede opleidingen waarbinnen studenten bekend gemaakt worden met alle aspecten van het land China. Men leert de taal spreken uiteraard, maar studeert ook de geschiedenis, economie, filosofie, cultuur en nog meer. Hierbij worden studenten onderwezen door een aantal van de beste docenten op dit gebied, aangevuld door docenten uit China zelf. Alle studenten brengen verplicht enige tijd door in China of op Taiwan.

De SVS staat de studenten bij in hun studies door middel van onder meer lezingen, ons talenpartnerprogramma, voorlichtingen over studie- en carrièrekeuzes en de jaarlijkse Careerdays. Zo helpen wij studenten de juiste studiekeuzes te maken en erachter te komen waar hun interesses liggen. Daarnaast worden feesten, borrels, een gala en een reis naar het buitenland georganiseerd die van de studenten een hechte gemeenschap maken en garanderen dat iedereen een geweldige studietijd heeft.

Ben jij (aankomend) student Chinastudies en geïnteresseerd in wat onze vereniging voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer informatie:

Facebook nieuwsfeed

2 maanden geleden

SVS Leiden

Het tweede semester gaat bijna van start en de inschrijvingen voor uSis komen eraan. Maar weet je al welke keuzevakken je wilt gaan kiezen? Ben je er nog niet uit? Of wil je weten of jouw keuze de juiste is? 8 december om 17.00 op Kaltura is er een voorlichting over de keuzevakken uit het tweede semester voor tweedejaarzen. Je bent welkom!

Datum: 8 december
Tijd: 17.00-18.15 (Leids kwartiertje is aanwezig)
Locatie: Kaltura (link in nieuwsbrief)
... Zie meerZie minder

Zie op Facebook

2 maanden geleden

SVS Leiden

Het is dan zover! De jaarlijkse SVS truien gaan weer in de verkoop! We hebben dit jaar weer opnieuw een prachtig design gemaakt met de dieren die volgens de Chinese jaartelling bij de jaren 2020-2021 horen: de os en de rat. De hoodies zijn verkrijgbaar in de maten S t/m XXL en in de kleuren zwart, bordeaux rood, flessengroen en licht roze.

Door corona is het natuurlijk lastig om de truien allemaal uit te delen, maar we zullen ons best doen om dit zo goed mogelijk te coördineren! We zullen bij bestuursleden thuis pick up points organiseren op verschillende dagen en tijden zodat iedereen zijn trui ergens kan ophalen. Jullie zullen in een mail nog een link doorkrijgen waar je zelf in een tabel de tijd en dag kunt invullen wanneer je je bestelling kan komen ophalen. Deze tabel met data zal worden gedeeld nadat de verkooptijd verstreken is. De locatie zullen wij naar iedere persoon daarna mailen op basis van de beschikbaarheid van het pick up point. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor je mede-SVS’ers hun truien op te halen zolang je maar een bewijs van toestemming kan laten zien. Mocht er echt geen mogelijkheid zijn dat jij of een vriend de bestelling kan komen ophalen op een van de dagen, laat ons dit dan weten via acquisitie@svsleiden.nl zodat we iets via verzending kunnen regelen.

De truien zijn €19,- per stuk en zijn onbeperkt verkrijgbaar. De verkoop loopt van 25 november 12:00 tot en met 2 december 23:59 via de shop op de SVS website (www.svsleiden.nl/product/svs-hoodie/). Sla dus snel je slag, en hopelijk zien we je snel op de universiteit, of op Kaltura, met een prachtige nieuwe hoodie :)!
... Zie meerZie minder

Zie op Facebook

2 maanden geleden

SVS Leiden

De tentamens komen eraan en het einde van het eerste semester is in zicht. Daarom is het de hoogste tijd om er nog even een feestje van te maken! Aanstaande donderdag zullen we via Discord drankspelletjes gaan doen. We beginnen om 20:30 en gaan door zolang als we willen. Haal je favoriete drankjes in huis en zorg dat je erbij bent!

Wanneer: donderdag 26 november
Tijd: 20:30
Waar: Discord discord.gg/qWjt7j
... Zie meerZie minder

Zie op Facebook

2 maanden geleden

SVS Leiden

Na het succes van de pubquiz vorige maand zal de SVS weer een nieuwe quiz-variant organiseren! Dit keer online maar daarom zeker niet minder leuk! Als onderdeel van de Grote SVS Quarantaine Competitie zullen we onze eigen variant van 'Het Grote Zoekspel' organiseren. Jullie zullen vragen moeten beantwoorden en voorwerpen moeten zoeken in huis, op de dag zelf zal het verder uitgelegd worden. We hopen dat we met dit spel het alsnog op een leuke manier tegen elkaar op kunnen nemen. Deelname is mogelijk met groepjes van maximaal vier personen. Schrijf je snel in door een mailtje te sturen naar activiteitencommissiesvs@gmail.com! Dit kan tot dinsdag 17 november 18:00.

Wanneer: Donderdag 19 november, 20:00
Waar: Online via Discord (zorg wel voor een werkende camera!)
... Zie meerZie minder

Zie op Facebook

2 maanden geleden

SVS Leiden

— Voorlichting Studeren China en Taiwan —

Ook al is studeren in het buitenland dit jaar waarschijnlijk niet mogelijk, we kijken als SVS natuurlijk vooruit naar de tijd na COVID-19. Als studenten volgend jaar in China of Taiwan willen studeren, dan wil de onderwijscommissie onze SVS’ers helpen bij dit ingewikkelde proces. In deze voorlichting zullen SVS’ers, die al een keer in China of Taiwan hebben gestudeerd, hun persoonlijk ervaringen delen zodat jij een weloverwogen keuze kan maken of je in het buitenland wil gaan studeren en waar je dan precies naartoe wil gaan. Je mag zelf kiezen bij welke spreker/gedeelte je aanwezig wil zijn.

Wanneer: Woensdag 18 november
Hoe laat: 17:00 tot 19:00 (Leids kwartiertje is aanwezig)
Onderwerp:
17:15-18:00 over China
18:15-19:00 over Taiwan.
Waar: Online Kaltura, smart.newrow.com/#/room/fhk-132
Aanmelden: Niet nodig
Overig: Eerste drankje op eigen kosten

*Let op: in de nieuwsbrief staat dat de voorlichting 18 oktober plaatsvindt, dit moet natuurlijk 18 november zijn
... Zie meerZie minder

Zie op Facebook