Sollicitaties bestuur 2021-2022

Het huidige bestuur zoekt alweer actieve en enthousiaste leden voor het bestuur van 2021-2022! Zet jij je graag in voor de SVS en ligt je hart bij Chinastudies? Dan is een bestuursfunctie mogelijk iets voor jou! Binnen het bestuur krijg je de kans om je volledig in te zetten voor de SVS, je persoonlijke, leidende en organisatorische vaardigheden te vergroten. Bovendien is je bestuursjaar een ontzettend leuke tijd waarin je veel nieuwe mensen zult leren kennen en samen met de andere bestuursleden een geweldig jaar zult neerzetten! Ook als je drie maanden naar China of Taiwan verwacht te gaan, kun je solliciteren voor het bestuur, hier kan bij de meeste functies gewoon rekening mee worden gehouden.

Solliciteren

Solliciteren kun je doen door een korte motivatiebrief (ca. 200 woorden) en je CV naar bestuur@svsleiden.nl te sturen. De deadline voor solliciteren is zondag 28 maart 2021 23:59 uur. Iedereen die zich aanmeldt voor de sollicitaties wordt uitgenodigd voor een online sollicitatiegesprek met het bestuur. Deze gesprekken zullen tussen 29 maart en 2 april plaatsvinden, houd daarom rekening met deze data. Sollicitanten zullen individueel bericht ontvangen over wanneer zij op gesprek mogen komen. Het bestuur zal uiteindelijk een selectie voordragen tijdens de ALV en dan zullen de leden stemmen over de formatie van het nieuwe bestuur.

Functies

Het bestuur bestaat uit zes functies met elk unieke aspecten. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over wat elk van de functies precies inhoudt. Bij verdere vragen kunnen je een mail sturen naar bestuur@svsleiden.nl of één van de bestuursleden persoonlijk benaderen.

Voorzitter 

“Wat doet een voorzitter nou eigenlijk precies?” is een vraag die je jezelf misschien wel eens terecht hebt gesteld. De voorzitter heeft van alle bestuursfuncties misschien wel de minst concrete taak. Niet alleen ben je het zogenaamde ‘gezicht van de vereniging’, maar ook zorg je ervoor dat het bestuur onderling goed functioneert en dat alle zaken op orde zijn. Dat betekent dus eigenlijk dat de voorzitter degene is die het woord heeft tijdens grote evenementen, ALVs en studievoorlichtingen. Ook zal je als voorzitter de bestuursvergaderingen moeten leiden en ervoor zorgen dat iedereen het nog wel naar zijn zin heeft in het bestuur.

Je hebt dus niet een enorme werklast als voorzitter, je hoeft slechts één tot twee keer per week een vergadering of een evenement bij te wonen, en af en toe een email beantwoorden. Je hebt als voorzitter vooral veel verantwoordelijkheid, je bent immers de eindverantwoordelijke van de hele vereniging.

Dat betekent echter ook dat voorzitter zijn hartstikke lonend is! Jouw naam zal geassocieerd worden met de vereniging en dus zal het je sociale netwerk flink uitbreiden! Dit is niet alleen superleuk omdat je allerlei verschillende nieuwe mensen zal ontmoeten, maar ook is het ontzettend goed voor op je CV. Je leert als voorzitter van de SVS bovendien waardevolle lessen over het managen van een organisatie wat natuurlijk ontzettend nuttig is voor later.

Wat heb je nodig om voorzitter te worden:

– je bent gedreven
– je bent niet bang om aan het woord te zijn
– je houdt ervan om met andere mensen samen te werken
– je kan goed met kritiek omgaan

Ook als je niet al deze eigenschappen bezit is het uiteraard nog steeds mogelijk een geweldige voorzitter te worden, meld je dus gerust aan!

Secretaris

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief bestaat uit verschillende onderdelen die door jou en je mede-bestuursleden geschreven worden. De lay-out en het design van de mail kan je elke week zelf bepalen. Ook hou je de administratie van de SVS bij. Dit houdt in dat je overzicht bewaart over de verenigingsmail. Je geeft mails door aan je mede-bestuursleden en beantwoordt ook zelf regelmatig mails. Verder hou je het ledenbestand bij. Tot slot, ben jij tijdens de bestuursvergaderingen degene die notuleert. Hoewel de secretaris geen commissie heeft, breng je echter wel veel tijd door met je mede-bestuursleden en waar nodig help je elkaar! Zo maak je er samen een super gezellige tijd van!
 
Heb jij zin in een gezellig jaar bestuur? Vind jij het leuk om elke week een nieuwsbrief in elkaar te zetten en werk jij overzichtelijk en georganiseerd? Solliciteer dan nu!
 

Penningmeester

Als penningmeester draag je de verantwoordelijkheid voor de geldzaken van de SVS. Je houd je bezig met de boekhouding, maakt begrotingen en presenteert deze tijdens de ALV’s. Je houd goed in de gaten welke uitgaven de commissies en het bestuur maken zodat de SVS aan het eind van je bestuursjaar nog steeds in de plus staat! Daarnaast organiseer je ook de tweejaarlijkse boekenverkoop voor je mede-studenten. Naast het overzien van de financiële zaken van de SVS en het organiseren van de boekenverkoop, ben je een waardig lid van het bestuur en help je je mede-bestuursleden als dat nodig is. Natuurlijk beleef je ook een hoop gezelligheid met je bestuur!

Kan jij goed met geld omgaan en wil je graag een fantastisch jaar neerzetten met je bestuur? Solliciteer dan nu!

Commissaris activiteiten

Als commissaris activiteiten ben jij de persoon die ervoor moet zorgen dat er leuke activiteiten georganiseerd worden voor de leden, denk maar aan filmavonden, kroegentochten en feesten. Dit doe je niet alleen, maar met een commissie die je zelf samenstelt. Wekelijks vergader je met je commissie en bedenken jullie samen ideeën voor leuke activiteiten. Het is de bedoeling dat je wekelijks of om de week een activiteit organiseert. Als commissaris activiteiten ben je ongeveer 1 uur per week kwijt aan vergaderen. De voorbereidingstijd verschilt per activiteit maar door goed de taken te verdelen onder je commissieleden, kost dit meestal niet veel tijd. Daarnaast moet je natuurlijk aanwezig zijn bij de activiteiten.
 
Commissaris activiteiten zijn is erg leuk omdat je zorgt voor gezelligheid binnen de vereniging. In deze functie zorg je er namelijk voor dat vrienden samenkomen, leuke dingen doen met elkaar en onvergetelijke herinneringen maken. Daarom is dit een van de mooiste functies die er is!
 
Kun jij goed plannen en regelen, ben je enthousiast en houd je van gezelligheid? Solliciteer dan snel!
 

Commissaris extern

Als commissaris extern ben je verantwoordelijk voor een aantal verschillende taken, maar ben je ook erg vrij om je eigen ideeën uit te voeren of te organiseren. Vaak wordt extern gezien als de serieuze kant van de vereniging, maar dat betekent niet dat de functie saai is! In tegendeel, elk jaar organiseert extern verschillende evenementen. Enkele dingen waarvoor de commissaris extern de eindverantwoordelijke is, zijn de volgende:
 
– Sponsoring
– Samenwerkingen met externen
– Kantonees lessen
– Cultural Exchange Programme
– Lezingen
– Merchandise
– CareerDays
 
En natuurlijk nog veel meer! Lijkt het jou dus leuk om commissaris extern te worden en samen met jouw commissie er een super leuk jaar van te maken volgend jaar, solliciteer dan!
 

Commissaris communicatie

Als commissaris communicatie heb je twee functies binnen het bestuur. Je bent de hoofdredacteur van de Krant met Karakter (KMK) en je beheert de sociale media en de website van de SVS. Samen met je commissie zul je vier keer een prachtige KMK uitbrengen. Daarnaast hou je de sociale media in de gaten, plaats je zo nu en dan een bericht en antwoord je op eventuele berichten. Ook zorg je ervoor dat de website up-to-date blijft, zet je nieuwe producten in de shop en maak je nieuwe pagina’s aan als dat nodig is. Hoeveel tijd je kwijt bent aan bestuurszaken varieert dan ook per week. 

Als commissaris communicatie is het belangrijk dat je creatief bent, plezier haalt uit schrijven en/of grafisch ontwerpen en goed kan werken met deadlines. Je weet bovendien goed om te gaan met sociale media en het is voordelig als je al enige kennis bezit over InDesign en het beheren van een website, maar dit is zeker geen vereiste.

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als commissaris communicatie en er een geweldig jaar van te maken samen met je bestuur en je commissie? Solliciteer dan nu op de functie!